sunnuntai 7. marraskuuta 2021

Marraskuun TRIBase-leiri Kuortaneella






Syksy on kulunut ensin palautuessa Tahkon kisasta ja sen jälkeen pikkuhiljaa treenit ovat käynnistyneet. Kesän kisakaudelle kertyi tänä vuonna vain kaksi triathlonstarttia, yksi swimrun ja yksi varttimaraton. Lokakuun alussa kävin vielä juoksemassa Keurusselän syyshölkällä 8,1 km matkan vaihtelevassa maastossa. Se tuntui aika vaikealta, vaikka täysmatkasta olikin jo 7 viikkoa ja juoksua oli ollut mukavasti ohjelmassa koko syyskuun. 

Vuoden ensimmäinen leiriviikonloppu toteutui vihdoin nyt marraskuussa pyhäinpäivän aikaan. Olipa piristävää päästä pitkästä aikaa leireilemään pitkälti tutulla porukalla ja samalla tutustumaan uusiin treenikavereihin.

    


Viikonlopun treenit aloitettiin perjantaina klo 16.30 Kuortaneen urheiluhallissa pääasiassa pyörän päällä. Pyörällä ajeltiin ensin hyvät verryttelyt niin kauan, että kaikki olivat saaneet omat varusteensa viriteltyä. Jonkin aikaa siinä säädettiin trainereita, pumpattiin renkaita ja etsittiin virtaa laitteisiin jne., mutta lopulta kaikki pääsivät treeniin mukaan. Pyörällä ajettiin verryttelyjen sekaan minuutin vetoja ja kaksi kertaa käytiin välillä juoksuradan puolella kiihdyttelemässä suoralla ihan kevyesti. Tarkoitus oli vain herätellä ja valmistautua lauantain treenejä varten. Ihan huomaamatta vierähti noin kaksi tuntia tässä leirin aloituksessa. Päivällisen kautta huoneeseen tutustumaan huonekaveriin, joka oli tällä kertaa Hannele Saarijärveltä. Vähän vielä tankattiin karkkia jälkkäriksi ja pian jo tuntuikin, että on hyvä idea mennä nukkumaan. Aamulla herätys oli luvassa jo heti klo 6 jälkeen.


Ohjelmassa oli lauantaiaamuna ensimmäisenä pitkä uinti alkaen klo 7, ja luvassa vajaa kaksi tuntia altaassa. Ensin uitiin reilu tunti kevyesti tekniikkaa ja lämmittelysarjaa. Päivän pääsarja oli 20-30 kertaa 50 metriä minuutin lähdöillä. Jokainen ui sen verran monta toistoa kuin tällä kertaa tuntui hyvältä - tai sopivan pahalta. Itse sekosin laskuissa joskus 10 toiston jälkeen ja uin vain aina uudestaan ja uudestaan sen 50 m minuutin välein liikkeelle lähtien niin kauan kuin käskettiin. Panu huuteli altaan reunalta, että vielä jaksaa ja nyt nautitaan. Ja vielä kerran lähtee. Ja vielä kerran... Muutama viimeinen alkoi joka tapauksessa jo aika mukavasti hapottaa. Suihkussa tuntui koko kroppa tärisevän ja suuntasin siitä vain pikaisesti aamupalalle. Silti ehti tulla jo päänsärky. 


Pienen lepotauon jälkeen oli vuorossa luentoa Zwiftistä ja Trainerroadista, joista jompaa kumpaa aika moni hyödyntää pyörätreeneissä kotona. Itsekin investoin tänä syksynä vihdoin älytraineriin ja tilasin saman tien Zwiftin käyttöön, jotta trainerista saa enemmän iloa irti. Luento oli siis varsin ajankohtainen ja kiinnostava. Jotakin käytännön vinkkejä siitä tarttui matkaan. Luennon jälkeen päästiin taas syömään ja sitten päiväunille ennen iltapäivän kovaa yhdistelmää. Koko viikonlopun ajan Kuortaneella pyöri muuten keihäänheittäjiä ja tuli bongattua mm. maailmanmestari Johannes Vetter. 


Päivän toinen harjoitus oli klo 15.30 alkaen jälkeen urheiluhallilla pyörää ja juoksua vuoron perään. Nyt otettiin kaikki irti ihan jokaisesta ihan varmasti. Pyörällä taas verryteltiin ensin hyvin. Sitten ajeltiin vetoja 4+1+4+1+4 min (tehot 80-85% FTP:stä/4 min ja 90-95 %/ 1 min). Tämä setti toistettiin kaksi kertaa muutaman minuutin palautuksella. Sitten lähdettiin heti juoksemaan 800-1000 m vetoja radalle. Juoksu on ollut minulla tahmean tuntuista koko syksyn, mutta hallissa tuntui heti hyvältä juosta. Tuntui, että askel lähti rullaamaan kevyesti ja oli helppo juosta itselle hyvää vauhtia rennosti. Toistoja tehtiin tässä kohtaa neljä 90 sekunnin palautuksilla. Sitten uudelleen pyöräilemään. 

Ennen treeniä vielä hymyilyttää.

Tässä vaiheessa jo osalla porukkaa alkoi energia olla vähissä. Tehoja otettiin sen verran railakkaasi irti, että oli tärkeää myös saada energiaa otettua treenin aikana. Kaikille löytyi onneksi jotakin energiaa vaikkapa kaverilta, jos ei omista varastoista,  jotta kaikki jaksoivat jatkaa vielä kohti toista settiä. Pyörällä ajettiin tällä kertaa vedot 3+1+3+1+3+1 min samoilla tavoitetehoilla kuin edellinen ja tämäkin kaksi kertaa. Viimeisen minuutin vedon sai jo revitellä vähän ylikin FTP:n. Sitten päästiin taas hikisiä vaatteita tuulettamaan juoksuradalle. Vetoja piti olla samat 4x 800-1000 m, mutta tottakai siihen tuli vähän yllärilisää. Kaikki menivät kai ainakin viisi toistoa ja hurjimmat jopa kuusi vetoa. Huhhuh. Enää ei ollutkaan jäljellä kuin pienet loppuverryttelyt pyörän päällä. Aikaa oli siinä vierähtänyt jo kolmisen tuntia, joten oli aika päästä suihkun kautta syömään.


Energiat loppu?

Päivällisen jälkeen juttelin vielä Panun kanssa ajankohtaiset asiat selviksi ja sovittiin jotakin pientä muutosta mm. voimaharjoitteluun. Olin myös saanut kutsun karkkibileisiin! Kutsussa luvattiin "Perinteiset riehakkaat karkkibileet. Mukaan riittävän kokoinen karkkipussi. Keskitytään Masked singerin katsomiseen. t. Anu". No tämähän piti tottakai käydä myös kokemassa. Bileet päättyivät klo 21, jolloin kaikki poistuivat nukkumaan  -  tai ehkä ennemmin pyörimään sängyssä unta etsien. Ei kovin hyvin nukuttanut kovan treenipäivän jälkeen.

Sunnuntaina aamulla lähdettiin jälleen uimahallille klo 6.50. Huonojen unien jälkeen intoa altaaseen ei juuri ollut. Ei ollut mitään tietoa, mitä tällä kertaa olisi luvassa. Onneksi uitiin vain kevyttä palauttavaa uintia, vähän sukeltelua ja pari viestiä, jossa tuli uitua 2x50m max. Aamupala maistui taas ja sen jälkeen olokin oli jo paljon parempi. Lopuksi mentiin vielä vimeisen kerran urheiluhallille, jossa saimme vinkkejä voima-/liikuvuusharjoitteluun, jota myös pitäisi muistaa tehdä riittävästi. Näitä pitäisi muistaa vielä kirjata itselleen ylös ennen kuin unohtuvat. Siinäpä oli mukava triathlonviikonloppu taas kerran. Kiitos seurasta kaikille tiimiläisille ja vierailijoille!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti